Annons
Annons

Sjöstaden skybar-restaraurang och bar med utsikt

Nu öppnar en ny skybar i Stockholms i den nya skyskrapan i Hammarby sjöstad.
I dag fick jag kika runt i Stockholms nya Skybar i Hammarby sjöstad. Här andas det 70-tal.
I dag fick jag kika runt och proväta i Stockholms nya Skybar i Hammarby sjöstad. Här andas det 70-tal.

I morgon på Kristihimmelfärdsdagen öppnar Stockholms nya skybar högst upp i den nya häftiga skyskrapan med 28 våningar  i Hammarby sjöstad. I dag fick jag proväta och smygtitta på fantastiska utsikten och miljön på Sjöstaden Skybar. Inredningen andas verkligen sjuttiotal i både färg och form.

70-talsdetaljer

Klassiska lampan Bumblingen, glasbetongvägg, kobratelefoner, gamla piskställnngar är några av inredninsdetaljerna. Trots att det är många kvadratmeter får man ändå en intim känsla, genom att det är olika rum. Det finns bardel, restaurangdel, terass och chambre séparée. Utsikten är magnifik och maten som vi fick testa var supergod, helt i min smak. Menyn är inspirerad av södra Europa, Mellanöstern samt Syd- och Nordamerika. Ansvarig för köket är Oskar Karlsson som kommer från restaurang Göteborg. Det kommer säkert bli en härlig mötesplats när Coronarestriktionerna lättar. Skybaren kommer att vara öppen för lunch, middag och drycker fram till sen kväll när det blir tillåtet.

Annons
Annons
Utsikten över staden är magnifik.
Utsikten över staden är magnifik norrut mot Södermalm.
Utsikt söderut mot Globen.
Utsikt söderut mot Globen.
Restaurangdelen med en del av köket.
Restaurangdelen med en del av köket.
Annons
Sjuttiotalet görs sig påmint runt om i restaurangen.
Sjuttiotalet görs sig påmint runt om i restaurangen.
Röda rummet.
Röda rummet. Notera Kobratelefonen som gjorts om till en lampa längst in till höger.
Bardel med soffor.
Bardel med soffor.
Grillad sparris med sparrismajonnäs, rökt tomat, purjolök och sotad purjolöksblast.
Grillad sparris med sparrismajonnäs, rökt tomat, purjolök och sotad purjolöksblast.
Annons
Tonfisk Tiradito med ananassalsa, chili, koriander, gurka och avokado
Tonfisk Tiradito med ananassalsa, chili, koriander, gurka och avokado
Rökt fläsksida, röd surkål, BBQ-sås, hot beans, picklad gurka och krispig fläsksvål.
Rökt fläsksida, röd surkål, BBQ-sås, hot beans, picklad gurka och krispig fläsksvål.

 

Annons

 

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar