Annons
Annons

Skurna pepparkakor – spröda, goda och lättbakade

Skurna pepparkakor som är oerhört spröda, goda och lättbakade.
Skurna pepparkakor - goda, spröda och mycket lättbakade. Foto: Ulf Svensson
Skurna pepparkakor – goda, spröda och mycket lättbakade. Foto: Ulf Svensson

Är du sugen på att baka pepparkakor? Men känner att du inte orkar dra igång med något storbak, då är de här pepparkakorna perfekta. Satsen är inte så stor och du behöver inte kavla utan skär dem bara tunt. Vill du inte baka allt på en gång kan du spara degrullen i kyl ett par dagar eller frysförvara för längre tid.  Vill du inte ha mandel i dem kan du helt enkelt utesluta den.

Annons

 

Annons

Skurna pepparkakor

Spröda, kryddiga pepparkakor gör jag enkelt genom att bara skära dem tunt när degen vilat i kylen. Enklare kan det inte bli.
Cirka 100 pepparkakor
125 g smör
1 dl strösocker
1 dl ljus ekologisk sirap
1 msk kanel
1/2 msk finstött kardemumma
1/2 msk malda kryddnejlikor
1/2 msk mald ingefära
1 tsk bikarbonat
1 msk vatten
4 dl vetemjöl, 240 g
1 dl mandelspån
Gör så här

  1. Rör smör, socker och sirap smidigt. Blanda kryddor, bikarbonat och vatten. Rör ner blandningen i smöret.
  2. Arbeta in mjöl och mandelspån till en jämn deg. Forma två rullar 3–4 cm tjocka och svep in dem i plastfolie. Låt dem vila i kylskåp minst 8 timmar.
  3. Skär den kalla degen i tunna skivor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i 225° mitt i ugnen ca 5 minuter i tills de fått fin färg

 

Annons

 

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar