[caption id="attachment_7924" align="alignnone" width="1024"] Lätt och snabblagad köttgryta. Foto: Ulf Svensson[/caption] En lättlagad köttgryta är aldrig fel. Den här gör du snabbt och lätt med lövbiff eller skinkstek. Skivad skinkstek brukar säljas under beteckningen schnitzel. Servera med ris, kokt potatis eller matkorn av något slag. Snabblagad köttgryta 4 portioner 500 g lövbiff eller tunna skivor skinkstek 1 gul lök 150 g färska champinjoner 1 röd paprika 1 grön paprika smör till stekning 1 tsk salt och nymald svartpeppar 2 dl crème fraiche 2 msk tomatpuré 1 tsk dijonsenap 1 tsk kinesisk soja Gör så här 1. Skär köttet i strimlor. Finhacka löken, skiva svampen och strimla paprikorna. 2. Bryn köttstrimlorna i smör i het stekgryta tills de fått färg. Tillsätt löken, svampen och paprikan och fräs ytterligare några minuter. Häll på crème fraiche, tomatpuré, senap och soja. Koka 2–3 minuter tills allt kokat ihop. Späd med lite vatten om det behövs. Smaka av om det behövs mer salt, peppar, tomatpuré, senap eller soja 3. Servera med ris, matkorn eller kokt potatis.