Annons

Sockerskorpor med kardemumma

Baka små söta sockerskorpor med kardemumma. De är lika goda till te som till kaffe eller nyponsoppa.
Sockerskorpor med kardemumma. Foto: Ulrika Pousette
Sockerskorpor med kardemumma. Foto: Ulrika Pousette

 

Hoppas ni alla har det bra trots dessa Coronatider.  Jag mår bra, men sitter fortfarande och jobbar hemifrån och gör bara promenader i friska luften och snabba handlingar på tider när det inte är så mycket folk i butiken. Men det blir inga storhandlingar, jag försöker i stället äta så mycket det går ur mitt eget skafferi och frys. Det är inte helt fel, men lite tråkigt. Men eftersom jag fortfarande är i karantän efter min Italienresa känns det bra att inte springa runt så mycket i butiker. Till helgen är det 14 dagar sedan jag kom hem så snart är jag väl på säkra sidan att jag inte dragit hem något virus från Italien i alla fall.

Annons
Annons

Baka enkelt och gott i Coronatider
Håller ni med mig när jag säger att ibland är det enklaste det godaste? När jag har tänkt på vilka recept jag ska bjuda er på den här veckan har jag tänkt enkelt och med ingredienser som ni kanske har hemma eller är enkla att handla. Så i dag blir det blir små söta sockerskorpor som jag själv gillar. De passar perfekt till te eller kaffe eller till nyponsoppa. De håller många månader och är perfekt att ge bort i en burk. Du kanske har någon som behöver piggas upp i din omgivning. De flesta ingredienser har du säkert hemma. Om du inte har kardemumma hemma kan du smaksätta med vaniljsocker eller några droppar bittermandelolja.

Sockerskorpor med kardemumma

Ca 100 skorpor
200 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
7 dl vetemjöl, 420 g
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 tsk nystött kardemumma eller 2 tsk vaniljsocker eller några droppar bittermandelolja
2 dl mjölk
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Rör smör och socker poröst.
3. Blanda mjöl, bakpulver, salt och kardemumma eller annan smaksättning. Rör ner mjölblandningen i smörblandningen.
4. Tillsätt mjölken och blanda till en deg.
5. Rulla ca 50 små kulor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter. Sänk sedan temperaturen till 200°.
6. Klyv dem sedan med en brödkniv och rosta halvorna 5–10 minuter tills de fått fin färg. Låt dem eftertorka på galler. När de är helt torra förpacka dem i burkar med tättslutande lock.

Annons

 

 

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar