Annons

Sommarens godaste drink

Jordgubbssäsongen är igång och varför inte njuta av en fräsch drink med jordgubbar.
Strawberry daiquiri - sommarens godaste drink toppad med jordgubbar,ätlig blomma och mynta.
Strawberry daiquiri – sommarens godaste drink.

Godaste sommardrinken

Hoppas ni har det skönt och njuter av sommarvärmen. Helt otroligt är det  29 grader i skuggan här uppe i Norrbotten idag, så härligt. Själv har jag lite av arbetsläger och håller på att göra iordning i min stuga där jag nu ska få ett riktigt kök, men  än så länge har jag ingen spis eller vatten. Men efter dagens slit ska jag unna mig en strawberry daiquiri – sommarens godaste drink – för nu är jordgubbssäsongen i gång och sommaren är här. Det är så fräscht och svalkande. Vill man göra det alkoholfritt kan man ta mineralvatten eller typ fruktsoda men uteslut då sockret.
Önskar er alla en riktigt skön helg!

Annons

Strawberry  daiquiri

1   glas
6 stora jordgubbar
1/2 dl rom
1–2 msk pressad lime
2–4 tsk socker
rikligt med krossad is,  ca 1 1/2 dl
Garnering
jordgubbe
ev myntakvist, limeskiva eller ätlig blomma
Gör så här
1. Böra med att ställa in glasen i frysen. Lägg ner jordgubbarna i en mixer. Häll sedan ner  rom, pressad lime och socker.
2. Krossa isen i en plastpåse innan du lägger den i en mixer. Det kan annars vara svårt om isbitarna är stora. Mixa till en slät slush. Smaka av med ev mer socker eller limesaft. Häll upp i kylt glas och garnera med jordgubbe och ev myntakvist, limeskiva eller ätlig blomma.

Annons

 

 

ANNONS

NY KOKBOK! Mauds Lättlagade bufféer

Maud Onnermark är känd både som TV-kock, kokboksförfattare och chefredaktör på tidningen Matmagasinet. I hennes senaste bok, Lättlagade bufféer för årets alla festtillfällen får du goda recept som är enkla att följa, snabba att laga och garanterat goda!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar