[caption id="attachment_7649" align="alignnone" width="1024"] Strömmingslåda med ansjovis. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Den här strömmingslådan med smak av ansjovis och dill är väldigt enkel att göra. Den passar inte bara till jul, utan närhelst du är sugen på strömming. Den är godast varm eller ljummen men kan också ätas kall. Strömmingslåda med anjsovis Strömmingslåda är lätt att göra själv och den här är extra enkel att göra och har fin smak av ansjovis. 6 PORTIONER 1 gul lök 1 msk smör till stekning 500 g strömmingsfilé 1 burk ansjovisfilé, 125 g 2 dl vispgrädde 1 dl finhackad dill nymald vitpeppar Gör så här 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Finhacka löken och fräs den mjuk i smör. Fördela löken i botten på en ugnsform. 3. Klipp bort fenan på strömmingsfiléerna och lägg ut dem med skinnsidan upp. Lägg på en ansjovisfilé och rulla ihop strömmingen med köttsidan 4. Halvera stora ansjovisfiléer på längden om antalet inte räcker. Obs! Spara ansjovisspadet. Lägg strömmingen tätt i ugnsformen. 5 .Blanda grädden med ansjovisspadet, dill och lite nymald vitpeppar. Häll alltsammans över strömmingen. 6. Grädda i nedre delen av ugnen tills strömmingen känns färdig, cirka 25 minuter. Servera den gärna ljummen men den kan också ätas kall på sillbordet.