Annons
Annons

Strömmingslåda med ansjovis och dill – lättlagad

Strömmingslåda med ansjovis, så god och enkel att göra.
Strömmingslåda med ansjovis. Foto: Ulrika Pousette
Strömmingslåda med ansjovis. Foto: Ulrika Pousette

Den här strömmingslådan med smak av ansjovis och dill är väldigt enkel att göra. Den passar inte bara till jul, utan närhelst du är sugen på strömming. Den är godast varm eller ljummen men kan också ätas kall.

Strömmingslåda med anjsovis

Strömmingslåda är lätt att göra själv och den här är extra enkel att göra och har fin smak av ansjovis.
6 PORTIONER

Annons

1 gul lök

1 msk smör till stekning

Annons

500 g strömmingsfilé

1 burk ansjovisfilé, 125 g

2 dl vispgrädde

1 dl finhackad dill

nymald vitpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

Annons

2. Finhacka löken och fräs den mjuk i smör. Fördela löken i botten på en ugnsform.

3. Klipp bort fenan på strömmingsfiléerna och lägg ut dem med skinnsidan upp. Lägg på en ansjovisfilé och rulla ihop strömmingen med köttsidan

4. Halvera stora ansjovisfiléer på längden om antalet inte räcker. Obs! Spara ansjovisspadet. Lägg strömmingen tätt i ugnsformen.

5 .Blanda grädden med ansjovisspadet, dill och lite nymald vitpeppar. Häll alltsammans över strömmingen.

6. Grädda i nedre delen av ugnen tills strömmingen känns färdig, cirka 25 minuter. Servera den gärna ljummen men den kan också ätas kall på sillbordet.

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar