Annons

Superenkel och kalorisnål broccolisoppa med parmesan

Superenkel och kalorisnål broccolisoppa.
Superenkel och kalorisnål broccolisoppa.

Man tager vad man haver….

Jag ska resa bort i helgen och i går var det dags att göra lite kylskåpsrens. För jag vill verkligen inte slänga mat. Ja, det var inte mycket som låg i kylen. Men det blev ändå en god, nyttig och riktigt kalorisnål soppa på broccoli. Det passar mig perfekt med kalorisnålt för jag vet att i helgen kommer det bli mycket och god mat.
Bara 3 ingredienser
Jag blev  förvånad själv hur god soppan blev med bara 3 ingredienser. Det jag hade förutom broccolin var 1 dl turkisk yoghurt och 50 g riven parmesanost. Yoghurten ger lite fin syra och parmesanen smak och fyllighet. Det blir ungefär 1 liter soppa och det räcker till 3 portioner. Varje portion innehåller bara cirka 165 kcal. Det kan man faktiskt inte tro, soppan känns matig och jag åt en och halv portion och blev riktigt mätt. Den som vill kan förstås komplettera med en macka och/eller ägghalvor. Här ska du få det enkla receptet.

Annons

Superenkel och kalorisnål broccolisoppa

1 liter soppa, ca 3 portioner

Annons

500 g broccoli
1 liter vatten
1 dl turkisk yoghurt
50 g finriven parmesanost
ca 1 tsk salt och lite nymald svartpeppar
Gör så här
1. Koka upp 1 liter vatten i en kastrull.
2. Skölj broccolin. Skiva stjälkarna och dela broccolibuketterna i mindre bitar. Koka dem 5-8 minuter under lock.
3. Häll av och spara ca 5 dl av kokvattnet. Spara eventuellt några små buketter till garnering, mixa resten i matberedare, mixer eller med mixerstav. Tillsätt parmesanosten och yoghurten. Späd med mer av kokvattnet och den verkar för tjock. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Garnera med de sparade broccolibuketteran och servera.

Annons

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar