Annons
Annons

Supersallad med limeyoghurt

Ge dig själv en riktig vitaminboost med den är salladen. Den är så god och fullproppad med nyttigheter.
Supersallad med limeyoghurt. Foto: Ulrika Pousette
Supersallad med limeyoghurt. Foto: Ulrika Pousette

Fullproppad med vitaminer och antioxidanter

Nu börjar det finnas blodapelsiner från Sicilien och det är något alldeles speciellt med dem. Det är sötman i kombination med den fina syran som jag älskar. Jag frossar verklig i alla citrusfrukter.Jag har fortfarande kvar av de svenska blåbären som jag plockade i somras. Vill du boosta dig själv med en riktig kick av vitaminer och antioxidanter är det här en supersallad. Servera den precis som den är eller med en klick limeyoghurt.

Annons

Supersallad med limeyoghurt

6 portioner

Annons

4 blodapelsiner eller vanliga apelsiner
100–200 g frysta blåbär
1 granatäpple eller 1/2 paket frysta granatäppelkärnor
Limeyoghurt
2 dl turkisk yoghurt
finrivet skal av 1 ekologisk lime
2–3 msk florsocker
Gör så här
1. Skär bort skalet från apelsineran så att det vita också följer med. Skiva och skär frukten i bitar. Blanda med de frysta blåbären i en skål.
2. Skär skåror i skalet på granatäpplet. Kräng frukten ut och in och pilla loss kärnorna i en skål med vatten så flyter hinnorna, som man inte äter, upp till ytan. Ta bort hinnorna. Låt kärnorna rinna av och blanda med apelsinerna och blåbären.
Här kan du se hur jag gör när jag tar ut granatäppelkärnona.
3. Limeyoghurt: Blanda ihop ingredienserna.

Annons

 

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar