Annons

Öl i maten och till tårtan

I kvällens Go'kväll lagar jag en härlig surkålspaj med köttfärs och en suverän chokladtryffeltårta.
Inför bandningen av kvällens program.

Om tittar på Go’kväll 18.15 i kväll eller på SVTPlay får ni goda tips på mat och tårta som passar till öl och tips på spännande ölsorter. Det blir också skön jazzmusik med den nya unga stjärnan  Amanda Ginsburg och så Stefan Holm. Det är helt otroligt att en människa kan hoppa så högt. Vi står under ribban som är satt på 2.40 som Stefan Holm bara flög över med god marginal, detta får du också se i programmet. I kväll 18.15 eller på SVTPlay.

Surkålspaj med öl

Det låter kanske inte så spännande med surkålspaj men det blev väldigt uppskattat av provsmakarna och själv gillar jag den också väldigt mycket. Ja testa själva får ni se. Den är enkel att göra och blir så god med surkålen, kujag gjorde den med lättöl men ni kan välja annan öl, men ta inte en öl med alltför mycket beska varken i pajen eller till pajen. Vill ni inte ha öl till pajen föreslår jag ett rieslingvin från Alasce.

Annons
Annons
Surkålspaj med öl, köttfärs, kummin och enbär blir så gott. Servera med en fräsch sallad.

Min suveräna chokladtryffeltårta

Jag vill verkligen tipsa er om min suveräna tryffeltårta med chokladglasyr som är så enkel att göra och blir som en lyxig chokladtryffel. Passar perfekt när du ska ha ha kalas för många för det är enkelt att dubbla satsen och göra flera åt gången. Glasyren blir blank och fin och gör tårtan extra lyxig. Men prova att servera öl till, verkligen gott. Du kan antingen välja porter eller en riktigt mörk öl med sötma. Men det som jag tyckte blev mest spännande var den rabarberöl som Anders valt som hade fin syra som också passade chokladtårtan.

Annons
Tryffeltårta med chokladglasyr

 

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar