[caption id="attachment_9010" align="alignnone" width="1024"] Nu finns det gott om fina tomater. Foto.Ulrika Pousette[/caption] Hoppas du njuter av alla goda tomater som finns just nu. Här kommer en av mina favoritpajer med tomater. Pajen ska serveras kall. Den är så god och perfekt om du ska ha gäster, den passar som förrätt, på buffé eller som ensamrätt med en sallad. Det spröda pajskalet gör jag med lite grovt mjöl, det blir så gott. Men du kan givetvis göra det med enbart vetemjöl. Pajskalet gräddas för sig och sedan fyller jag det med en lättgjord fetaostkräm och toppar med skivade tomater, kalamataoliver och klippt gräslök. Servera gärna en blandad grönsallad till och gärna med rucola. Vill du intel ha det helt vegetariskt kan du servera lufttorkad eller kallrökt skinka till pajen, det passar jättebra. [caption id="attachment_5088" align="alignnone" width="1024"] Tomatpaj med fetaostkräm, oliver och gräslök. Blanda gärna olika sorter och färger på tomaterna. Foto: Ulf Svensson[/caption] Tomat- och fetaostpaj med kalamataoliver 1 paj, 4-6 portioner Pajdeg 1 dl grahamsmjöl eller rågmjöl 2 dl vetemjöl 1 krm salt 125 g smör 1 msk vatten Fyllning 150 g fetaost 1 burk kesella, 250 g (10%) 7 tomater gärna blandade färger 1 dl små kalamataoliver klippt gräslök eller några skivade salladslökar Tillbehör Blandad sallad gärna med lite rucola Gör så här 1. Finfördela smöret i mjölet och saltet, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och kör ihop till en deg. Du kan också nypa ihop degen med fingertopparna. Tryck ut den i en form 24–26 cm i diameter. Ställ formen i kyl minst 30 minuter. 2. Sätt under tiden ugnen på 225°. Nagga och grädda pajskalet ca 15 minuter mitt i ugnen. 3. Mosa fetaosten och blanda den med kesella till en kräm. Bred ut ostkrämen i det avsvalnade pajskalet. 4. Skiva tomaterna och lägg dem på ostkrämen. Strö över oliver och garnera med klippt gräslök. Här hittar du en annan av mina favoritpajer.