Annons

Torsk i paprikasås med oliver och rucola

God fiskgryta med paprikasås som du lagar på en kvart.
Enkelt och gott torsk i paprikasås med oliver och rucola.
Enkelt och gott torsk i paprikasås med oliver och rucola.

Tisdagsmiddag på en kvart!

Det här är en middagsräddare när man har ont om tid. Du gör den med bara 4 ingredienser. Tack vare den färdigköpta ajvar relishen blir det så god smak. Jag gillar verkligen ajvar relish, den färdiga paprikaröran som man köper i glasburk. Det finns både mild och stark. Den görs traditionellt på rostad paprika, aubergine,  solrosolja, pepparfrukt och vitlök. Vissa sorter innehåller även vinäger eller ättika. Den är god till vegetariska rätter, kyckling, kött, korv och fisk. Till den här snabba fiskgrytan använder jag den milda varianten.

Annons
Annons

Ha en bra tisdag!

Torsk i paprikasås med oliver och rucola

4 portioner
ca 500 g torsk-, sej- eller koljafilé
1 tsk salt
ca 350 g mild ajvar relish
1 dl oliver, gärna blandade sorter och urkärnade
30 g rucola
Tillbehör
ris, bulgur eller kokt potatis
haricots verts
Gör så här
1. Börja med tillbehören. Skär bort eventuella ben från fisken och skär den i bitar. Salta dem.
2. Häll ajvar relishen i en vid låg panna. Koka upp och lägg sedan ner fiskbitarna och låt sjuda under lock ca 5–8 minuter tills de är klara.
3. Fördela oliver och rucola ovanpå. Servera med tillbehören.

Annons

 

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar