Annons

Tryffeltårta med saffran och choklad

Med min lättbakade tryffeltårta med både vit och mörk choklad och saffran kan du imponera. Den ser proffsig ut och den blir så god och nästan bara smälter i munnen.
Tryffeltårta med choklad och saffran.
Tryffeltårta med choklad och saffran. Foto: Ulrika Pousette

En riktig julig konfekttårta att njuta av i små bitar. Den håller länge och du kan till och med frysa den. Den är lätt att göra men ser lyxig och proffisg ut och är underbart god. Precis som tryffel smälter den i munnen. Tårtan är dessutom helt glutenfri.

Annons

Ha en riktigt bra lördag! Själv ska jag ge mig ut på julgransjakt innan det är dags att börja laga inför julen.

Annons

Tryffeltårta med saffran och choklad

100 g smör
200 g mörk choklad
2 dl strösocker
4 ägg
Saffranstryffel
1/2 kuvert saffran à 0,5 g
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
Garnering
ca 75 g mörk blockchoklad
50 g  valnötter
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°
2. Smält smöret i en 2-literskastrull. Ta från värmen.
3. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Rör tills allt är smält.
4. Vispa ner sockret och sedan äggen ett i taget tills allt är jämnt blandat. Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
5. Gräddapå andra falsen nerifrån 15–20 minuter. Låt kallna.
6. Saffranstryffel: Stöt sönder saffranet och låt det kokaupp med grädden. Hacka chokladen och låt den smälta däri. Häll smeten över den kalla chokladtårtan och låt stelna.
7. Garnering: Smält chokladen och doppa nötterna till hälften i choklad, Låt stelna innan du lägger dem på tårtan. Förvara tårtan i kyl eller frys fram till serveringen.

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar