[caption id="attachment_9118" align="alignnone" width="1024"] Lättgjord vit chokladmousse med hallon och passionsfrukt.[/caption] Vit chokladmousse är alltid lika gott till bär. Det här är en ovanligt lättgjord variant. Här serverar jag med hallon och passionsfrukt. Hallon hade jag fina färska, men passionsfrukten köpte jag fryst i paket. Den är väldigt bra och praktiskt eftersom man vet att den är mogen och så är den fryst i bitar så man behöver bara ta fram så mycket som man behöver. Den här moussen innehåller inte äggvita blir inte lika lätt och luftig som om den hade innehållit äggvita, men den blir förödande god. Dessutom är den lätt att göra. Vit chokladmousse med hallon och passionsfrukt Len och god mousse med topping av hallon passionsfrukt. Moussen är mycket lätt att göra. 4–5 portioner 150 g vit choklad ½ + 2½ dl vispgrädde, 40% ½ vaniljstång 2 äggulor ½ msk florsocker Garnering 250 g färska hallon 4 passionfrukter eller 1/3 paket fryst à 250 gev lite florsocker Gör så här 1. Hacka chokladen fint. Koka upp ½ dl av grädden och låt chokladen smälta däri. Låt svalna. 2. Halvera den halverade vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i en skål. Tillsätt äggulor och florsocker och 2½ dl grädde. Vispa tills det är luftigt och ganska fast. Vänd ner lite av vispet i den smälta och avsvalnade chokladen och blanda sedan chokladen med resten av vispet. 3. Fördela moussen i 4–5 glas. Täck och ställ in i kyl i minst 3 timmar. Förvara i kyl fram till serveringen. Garnera med färska hallon. Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Fördela fruktköttet över moussen och servera direkt. Eventuellt kan du pudra över lite florsocker om hallonen inte är så söta. [caption id="attachment_9120" align="alignnone" width="1024"] Hallon och passionsfrukt är en fantastiskt god kombo till vit chokladmousse.[/caption]