Annons

Ägg- och tonfisksallad med senapsdressing

Bjud på ägg- och tonfisksallad med senapsdressing som en lätt och fräsch lunch eller middag.
Ägg- och tonfisksallad med senapsdressing. Foto: Ulrika Pousette
Ägg- och tonfisksallad med senapsdressing. Foto: Ulrika Pousette

Det är ju helt ljuvligt väder här i Malmö och jag blir sugen på sallad. Mjukkokta ägg och tonfisk är en supergod kombo till dressingen med senap. Lätt och härlig lunch- eller middagssallad som mättar bra! Perfekt också att ta med ut på picknick.

Annons

Önskar er alla en fin fortsättning på veckan.

Annons

Ägg- och tonfisksallad

4 portioner
Tid: 20 minuter
4 mjukkokta ägg
1 huvudsallad eller annan sorts sallad
150 g haricots verts
8 rädisor
1 liten röd lök
3 tomater
2 burkar tonfisk, à 200 g
Dressing
1 ägg
1 msk vinäger
2 tsk dijonsenap
3 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
Tillbehör
bröd
Gör så här
1. Börja med att koka alla ägg. Lägg ner dem i kokande vatten. Koka 3 minuter för ägget till dressingen. Låt de övriga koka ytterligare 4 minuter.
2. Koka bönorna nätt och jämnt mjuka och spola dem sedan i kallt vatten.
3. Skölj, ansa och torka salladen. Skiva rädisorna och löken. Lägg dem gärna i kallt vatten så blir löken mildare och rädisorna krispigare. Skär tomaterna i bitar.
4. Dressing: Gröp ur det mycket löskokta ägget i en skål. Vispa ner resten av ingredienserna.
5. Fördela grönsakerna på tallrikar. Fördela tonfisk och ägghalvor över och ringla över dressing.

 

Annons

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar