Annons

Baka bärpaj utan ugn

En ljuvligt god bärpaj som du bakar utan ugn. Den goda digestivbottnen är fylld med en läcker vit chokladkräm med lime som toppas med sommarbär och hyvlad vit choklad.
Ljuvlig bärpaj med vit chokladkräm och digestivebotten. Foto: Chriatina Uhlin
Ljuvlig bärpaj med vit chokladkräm och digestivebotten. Foto: Christina Uhlin

Dagens namnsdagsbarn Sara bjuder jag på en bärpaj som du gör helt utan ugn. Vit chokladkräm med smak av lime och digestivebotten är underbart god till sommarbär av olika slag. Det finns glutenfria digestivekex att köpa för den som måste ha det glutenfritt.

Annons

Trevlig fredag!

Bärpaj med lime och vit choklad

10 bitar
Tid: 20 minuter + tid att kallnaBotten
200 g digestivekex
100 g smör
Fyllning
175 g vit choklad
1 dl vispgrädde
1 burk mascarpone, 250 g
finrivet skal av 1 ekologisk lime + 2 tsk saft
Garnering
25 g vit choklad, hyvlad
500 g hallon och blåbär eller jordgubbar
strimlat eller rivet skal av 1 ekologisk lime
Gör så här
1. Botten: Smula digestivekexen, gärna i en matberedare. Smält smöret och häll det över smulorna. Tryck ut smulorna i en låg pajform med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Ställ i kyl tills den kallnat.
2. Fyllning: Hyvla 25 g choklad till garneringen. Hacka resten av chokladen, 175 g, fint. Koka upp grädden i en kastrull. Ta den från värmen och blanda ner den hackade chokladen. Rör tills den smält. Rör sedan ner mascarponen i den smälta chokladen. Mixa med mixerstav eller elvisp tills allt blandas väl. Rör ner limeskal och -saft.
3. Fördela krämen i det kalla pajskalet. Låt kallna i kyl. Lägg på bären. Strö på den hyvlade chokladen och lime­skalsstrimlorna.

Annons

 

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar