[caption id="attachment_4986" align="alignnone" width="1024"] Ljuvlig bärpaj med vit chokladkräm och digestivebotten. Foto: Christina Uhlin[/caption] Den här veckan är det fruntimmersveckan, ja ni vet Sara, Margareta, Johanna, Magdalena, Emma och Kristina har namnsdag under veckan. Veckan är känd som att vara regnig, men det tror jag inte det blir i år. Jag kommer den här veckan att bjuda alla tjejerna på en härlig sommartårta. Först ut är Sara som är dagens namnsdagsbarn. Jag skulle egentligen ha hetat Sara, men min farmor hade en gris som hon kallade Sara och då sa hon stopp: Inte kan ni väl döpa flickan till samma namn som grisen. Jag tycker Sara är ett jättefint namn och hade gärna hetat Sara. Sara bjuder jag på en bärpaj som du gör helt utan ugn. Vit chokladkräm med smak av lime och digestivebotten är underbart gott till sommarbär av olika slag. Det finns glutenfria digestivekex att köpa för den som måste ha det glutenfritt. Önskar er alla en trevlig vecka! I morgon kommer en ny tårta. Bärpaj med lime och vit choklad 10 bitar Tid: 20 minuter + tid att kallnaBotten 200 g digestivekex 100 g smör Fyllning 175 g vit choklad 1 dl vispgrädde 1 burk mascarpone, 250 g finrivet skal av 1 ekologisk lime + 2 tsk saft Garnering 25 g vit choklad, hyvlad 500 g hallon och blåbär eller jordgubbar strimlat eller rivet skal av 1 ekologisk lime Gör så här 1. Botten: Smula digestivekexen, gärna i en matberedare. Smält smöret och häll det över smulorna. Tryck ut smulorna i en låg pajform med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Ställ i kyl tills den kallnat. 2. Fyllning: Hyvla 25 g choklad till garneringen. Hacka resten av chokladen, 175 g, fint. Koka upp grädden i en kastrull. Ta den från värmen och blanda ner den hackade chokladen. Rör tills den smält. Rör sedan ner mascarponen i den smälta chokladen. Mixa med mixerstav eller elvisp tills allt blandas väl. Rör ner limeskal och -saft. 3. Fördela krämen i det kalla pajskalet. Låt kallna i kyl. Lägg på bären. Strö på den hyvlade chokladen och limeskalsstrimlorna.