Annons

Blåbärskaka med mandelmassa och citron

Den här blåbärskakan med mandelmassa och citron gör du verkligen snabbt och enkelt och den blir så god.
Blåbärskaka med mandelmassa är otroligt lättbakad, saftig och god. Foto: Pepe Nilsson
Blåbärskaka med mandelmassa är otroligt lättbakad, saftig och god. Det fina fatet har Monica Johansson på  G-studion i Gustavsberg gjort. Foto: Pepe Nilsson

Nu är blåbären mogna även i Norrbotten. Själv är jag på väg till Italien, men här ska ni få en riktigt smaskig blåbärskaka som är mycket lättgjord. Har du inte färska bär kan du ta frysta, men då kan du behöva öka på gräddningstiden något.

Blåbärskaka med mandelmassa och citron

1 kaka, ca 10 bitar
200 g mandelmassa
2 stora  ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
finrivet skal av 1 ekologisk citron
200 g blåbär
75 g kallt smör
Tillbehör
lättvispad grädde
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en form, ca 24 cm i diameter.
2. Riv mandelmassan.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver, mandelmassa och finrivet citronskal. Rör ner blandningen i äggsmeten och häll i formen.
4. Strö över ca 2 1/2  dl av bären. Hyvla över smöret med en osthyvel.
5. Grädda ca 35 minuter på nedersta falsen. Stör på resten av blåbären som garnering. Servera med lättvispad grädde.

Annons
Annons

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar