[caption id="attachment_3210" align="alignnone" width="700"] Fikonmarmelad med äpple passar utmärkt till ank- eller gåslever men är även god till ost.[/caption] Lättgjord portvinsmarmelad I går hade jag annandagsmiddag för åtta och bjöd på anklever med en fikonmarmelad med äpple och portvin till förrätt. Så enkelt och festligt och inget man äter varje dag. Kanske kan vara något till nyår om du vill göra det riktigt enkelt för dig. Jag kokade en marmelad på torkade fikon, äpple och portvin. Den passar också utmärkt till ost. Till huvudrätt blev det min ankrätt med grönkål och citrussås och ljummen linssallad, som jag skrivit om tidigare. Den blev lika uppskattad den här gången också. Alltid roligt när gästerna vill ha receptet. Här hittar du receptet till ankan om du missat det. Fikon- och äppelmarmelad med portvin En god marmelad till ank- eller gåslever och till ost. 200 g torkade fikon 2 dl vatten 2 äpplen 1 dl strösocker 2 dl rött portvin Gör så här Skär bort stjälkfästena från fikonen. Skär fikonen i små bitar. Koka upp vattnet och häll det över. Skala äpplena och tärna dem. Lägg ner dem med fikonen. Häll på socker och portvin. Låt sjuda utan lock ca 25 minuter tills det mesta av vätskan kokat in. Låt svalna. Förvara i burk med lock i kylskåp.