Annons

Kryddiga revbensspjäll kokta i glögg

Kryddiga revbensspjäll som kokas i glögg blir fantastiskt gott och är så enkelt att laga. De passar både på julbordet och som ensamrätt med ris eller potatismos.
Glöggkokta revbensspjäll, så enkelt och så gott. Foto: Ulrika Pousette
Glöggkokta revbensspjäll, så enkelt och så gott. Foto: Ulrika Pousette

 

I dag bjuder jag på kryddiga revbensspjäll, de är så superenkla att göra och blir fantastiskt goda. De brukar alltid bli väldigt uppskattade och är också goda att servera som ensamrätt med potatismos eller ris. Koka dem på svag värme länge tills de blir riktigt möra. Du kan med fördel göra dem ett par dagar i förväg så ligger de bara och tar åt sig den goda smaken.

Annons

Ha en fin tisdag. I eftermiddag åker jag upp till Umeå för i morgon blir det gottebord i rutan. Hoppas vi ses då!

Annons

Kryddiga revbensspjäll

Spjällen är goda på julbordet eller som ensamrätt. De görs med fördel en eller två dagar i förväg.
8 portioner på buffé
ca 1½ kilo tjocka revbensspjäll, sågade på mitten
3 dl rödvinsglögg
½ dl japansk eller kinesisk soja
3 dl vatten
1 stor bit ingefära, 50 g
2 vitlöksklyftor
nymald svartpeppar
ev 1–2 tsk majsstärkelse utrörd i lite vatten
Gör så här
1. Dela revbensspjällen i bitar.
2. Koka upp glögg, soja, vatten och skalad och skivad ingefära samt vitlök. Lägg ner köttet. Låt koka upp och skumma. Koka 1¼–1½ timme under lock tills spjällen känns möra och köttet börjar lossna från benen.
3. Sila av skyn och koka ihop den tills 3–4 dl återstår, låt den kallna. Ta bort fettet och häll tillbaka skyn på spjällen. Värm inför serveringen. Smaka av med svartpeppar och om det behövs salt. Red ev av med majsstärkelse utrörd i lite vatten om du tycker att det behövs.

 

 

Annons

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar