Annons

Kycklingbollar och wallenbergare

I kväll blir det kycklingrätter i Go'kväll 18.45 och om ni missat kan ni alltid se programmet på SVT Play. Här hittar du länkar till recepten.
I kväll blir det smaker från Thailand i mina kycklingbollar som jag lagar i Go’kväll.

Om ni undrar varför jag inte skrivit något i bloggen på länge beror det på att jag helt enkelt inte hunnit. Det tar mycket tid att resa fram och tillbaks i Sverige och så tar jobbet mycket tid. Och senaste dagarna är jag ju också igång med min flytt till Malmö. Det tar liksom aldrig slut med packandet. I går åkte jag upp till Umeå för att göra matinslag  i Go’kväll som sänds kl 18.45 i kväll. Det blir goda kycklingrätter med smaker från både Sverige och Thailand. Missa inte det.

Annons
Kycklingbollar i röd currysås serverar jag med jordnöttter, extra chili, färsk koriander och lime.
Annons

Receptet på de goda kycklingbollarna hittar du här. De blir saftiga och goda med en fin smak av ingefära, chili och salladslök. I kväll serverade jag dem med ris och det är så gott med den krämiga såsen. Men när jag testade receptet i helgen serverade jag med risnudlar och blandade nudlarna med såsen och bollarna. Då suger nudlarna upp den goda såsen. Så det är en smaksak, ris eller nudlar passar lika bra.

Wallenbergare med kycklingfärs provlagade jag hemma i Stockholm i söndags.

Jag gör också Wallenbergare med kycklingfärs i kvällens program.  I helgen provlagade jag och de blir milda och goda i smaken. Jag kryddar både med vit- och svartpeppar. Färsen blir väldigt lös men om du tittar på programmet så ser du att det är enkelt att forma med vattensköljda händer och lägga  dem direkt i stekpannan. Jag gör 8 biffar av 500 g kycklingfärs. Självklart steker jag i smör. Margarin skulle aldrig falla mig in att använda. Finns ingen onödigare produkt tycker jag. Till serverar jag rårröda lingon och potatismos. Receptet på Kycklingwallenbergare hittar du här.

Annons

 

 

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar