Annons

Lättgjorda köttfärsbollar i enkel tomatsås

Snabb variant av köttbullar med god kryddning av bland annat citron och en extra lättgjord tomatsås.
Lättgjorda köttfärsbollar i tomatsås. Foto: Ulrika Pousette
Lättgjorda köttfärsbollar i tomatsås. Foto: Ulrika Pousette

Laga snabbt och ät lugnt

Hoppas ni alla har haft en skön helg och en fin start på vardagsveckan. För att få vardagspusslet att gå ihop är det ofta bra med snabblagad mat om man inte hunnit förbereda. Jag vill hellre att matlagningen går snabbt än att stressa vid matbordet. Men jag vet hur stressigt det kan vara att få familjens tider att synka på vardagar.

Annons

Enkel tomatsås och lättgjorda köttfärsbollar

Det här är en riktig snabbvariant av köttbullar. Jag gör köttbullarna lite större än vanliga köttbullar och kallar de därför köttbollar. Jag kokar köttfärsbollarna direkt i en enkel tomatsås. Vill du göra det ännu enklare köper du färdig tomatsås i glasflaska. Börja med att sätta på pastavattnet så vinner du tid. Det här är en rätt som också är perfekt att ta med i matlåda och du kan också frysa in dem i tomatsåsen.

Annons

Lättgjorda köttfärsbollar i tomatsås

4 portioner
Tid: 20 minuter

500 g nöt- eller blandfärs
1 ägg
¾ dl kallt vatten
½ vitlöksklyfta, pressad
1 tsk salt
½ tsk nymald svartpeppar
rivet skal av ½–1 ekologisk citron
1 dl hackad persilja
Tomatsås
1 burk finkrossade tomater, 400 g
1 dl vatten
½ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
2 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk socker
Tillbehör
Spaghetti
Gör så här
1. Koka upp alla ingredienserna till tomatsåsen i en låg och vid kastrull. Låt sjuda utan lock.
2. Blanda alla ingredienser till färsen. Forma med vattensköljda händer ca 14 bullar och lägg ner dem direkt i den kokande såsen. Låt sjuda under lock ca 10 minuter.
3. Koka spaghettin och servera till köttfärsbollarna.

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar