[caption id="attachment_7210" align="alignnone" width="1024"] Limecheesecake med vinbärsgele. Foto: Pepe Nilsson[/caption] Nu har röda vinbären börjat mogna och här kommer en sötsyrlig cheesecake med vinbär. Har du inga vinbär kan du göra den med annan röd saft och utesluta bären i geléet. Det är en lättgjord cheesecake. Den goda och krämiga fyllningen med philadelphiaost och crème fraiche passar bra till de sötsyrliga vinbären och smaken av lime. Längre ner hittar du en länk till en annan cheescake med blåbär och vit choklad. Den görs i stället med gelatinblad och gräddas inte. Den är också supergod och blir hög och riktigt maffig. Testa den om du har blåbär. Limecheesecake med vinbär 1 tårta, ca 12 bitar Botten 200 g Digestivekex 75 g smör 1 tsk kanel Fyllning 200 g philadelphiaost 2 dl crème fraiche 1 dl strösocker 2 ägg finrivet skal av 1 lime Gelé 2 gelatinblad 1/2 dl vatten 1 1/2 dl koncentrerad röd vinbärssaft eller annan röd saft 1–2 msk pressad lime 2 dl röda vinbär Gör så här 1. Botten: Sätt ugnen på 175°. Smula kexen i matberedare eller mortel. Du kan också läggdem i en plastpåse och krossa dem med en kavel. Blanda med kanel. Smält smöret och häll det över. Blanda samman. Tryck ut smulorna i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. 2. Fyllning: Rör samman ost, crème fraiche, socker, ägg och limeskal. 3. Häll fyllningen i formen. Grädda på andra falsen nerifrån ca 35 minuter tills den stannat. Låt kallna och ställ den i kylen. 4. Gelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Ta upp och krama ur dem, och smält dem i en liten kastrull tillsammans med vattnet. Tillsätt saft och sila i limejuicen. Låt svalna i rumstemperatur tills den är lik ovispad äggvita. Blanda i vinbären och häll över tårtan och ställ den i kyl någon timme tills geléet är helt stelt. Här hittar du en cheesecake med blåbär och vit choklad.