Annons

Lövbiffsgryta och äppelpaj med valnötter

Enkel höstmiddag med lövbiffsgryta, potatisstomp och kål och äpple. Till dessert en riktigt lättlagad och magiskt god äppelpaj
Snabb lövbiffsgryta med grönpeppar och svamp. serveras med potatisstomp och svartkål med äpple.
Snabb lövbiffsgryta med grönpeppar och svamp. serveras med potatisstomp och svartkål med äpple.

För er som missat så var jag tillbaka i Go’kvällstudion efter många månaders uppehåll. Det kändes jätteroligt och även mycket trevligt att få jobba med Sofia Rågenklint. I går fick jag också träffa artisten Pandora.
Snabblagad gryta
På begäran från tittarna gjorde jag lövbiffsgryta med en god och lättgjord sås av vin, japansk soja, grädde och grönpeppar. När det gäller lövbiff så ska man inte tillaga den för länge. Jag steker den oerhört snabbt i het panna. Den blir nästan bara stekt på en sida. Sedan blir den varm när jag häller på såsen. Till gjorde jag potatisstomp med salladslök och fräst svartkål med äpple.

Annons
Annons
Äppelpaj med valnötter och kanel. Så enkel och så god.
Äppelpaj med valnötter och kanel. Så enkel och så god.

Till dessert gjorde jag en superenkel äppelkaka med valnötter. Den gjorde verkligen succé bland provsmakarna. Du gör den på nolltid om du har en matberedare. I annat fall går det bra att hacka nötterna för hand. Tänk på att nötterna inte behöver vara helt finhackade. Jag lägger på lite extra nötte på toppen för att få det där extra crunchet. Till den pajen tycker jag att det är allra godast med lättvispad grädde. Det blir en fantastisk god kombo.

Annons
Programledaren Sofia Rågenklint, artisten Pandora och jag i Go
Programledaren Sofia Rågenklint, artisten Pandora och jag i Go’kväll-studion strax före sändning.

Det är alltid lika spännande att få träffa de inbjudna gästerna i programmet. I går var det artisten Pandora som var så sympatisk och har verkligen mycket att berätta om sitt liv. Sofia Rågenklint var programledare och jätteroligt att få jobba med henne. Hon är precis som i rutan glad och ger energi.

Annons

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar