Annons

Mozzarellasnittar med skinka

Läckra snittar trollar du fram snabbt och de passar som mellanmål, till drinken eller som en lätt lunchrätt serverad med en sallad.
Dubbla grillade tortillabröd fyllda med mozzarella, skinka och basilika. Foto: Christina Uhlin
Mozzarellasnittar med skinka och basilika. Foto: Christina Uhlin

Hoppas ni alla har haft en skön helg och fått njuta av det fina sommarvädret. Själv har jag varit uppe i min stuga i Norrbotten och där har det varit jobb och fix med min stuga. Det har inte blivit mycket till matlagning för jag har varken haft vatten eller spis och i början inte ens kyl. Men tur att jag hade utegrillen redo. En dag blev det sådana här snittar med tortillabröd som jag fyller med skinka, mozzarella och basilikablad och sedan är det bara att trycka ihop och lägga på grillen eller i stekpannan och värma några minuter på var sida. Det blir knappt någon disk för både ost och basilikablad kan du riva med fingrarna. Detta passade mig perfekt för jag försökte spara på disken så mycket det bara gick.

Annons

Annons

Vego och variation

Jag lovar de här är supergoda och passar vid många tillfällen, som lätt lunch, mellanmål eller drinktilltugg. Du kan variera med andra ostar t ex västerbottensost eller prästost, det blir också jättegott. Skinkan kan också varieras, du kan ta lufttorkad, kokt eller rökt skinka. Jag tycker det blir väldigt gott med kallrökt skinka. Vill du ha det helvegetariskt utesluter du bara skinkan och är extra generös med basilikabladen.

Mozzarellasnittar med skinka

Snittarna passar att servera som tilltugg till ett glas vin, till mellanmål eller som en lätt  lunch med sallad.
12–16 snittar
Tid: 10 minuter
4 tortillabröd, mellanstorlek
6 skivor kallrökt eller lufttorkad skinka, 100 g
1 boll mozzarella, 125 g
basilikablad
Gör så här
1. Lägg skinkskivor på 2 av bröden. Fördela osten genom att riva sönder den i små bitar. Riv även basilikablad och lägg dem ovanpå.
2. Lägg de återstående bröden som lock och tryck till.
3. Hetta upp en stekpanna och stek bröden på båda sidor några minuter tills de börjar får färg och osten smälter. Skär i snittar och servera dem varma.

ANNONS

NY KOKBOK! Mauds Lättlagade bufféer

Maud Onnermark är känd både som TV-kock, kokboksförfattare och chefredaktör på tidningen Matmagasinet. I hennes senaste bok, Lättlagade bufféer för årets alla festtillfällen får du goda recept som är enkla att följa, snabba att laga och garanterat goda!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar