Annons

Nutellatårta – världens enklaste

Festlig, god och oerhört snabbgjord är den här nutellatårtan. Dessutom är den perfekt om du ska ha fest för du kan göra den i god tid före och frysa in den.
Nutellatårta med marängbottnar - världens enklaste. Foto: Christina Uhli
Nutellatårta med marängbottnar – världens enklaste. Foto: Christina Uhlin

Fick i går förfrågan om en riktigt lättgjord tårta till stort kalas och det här måste vara världens enklaste tårta. Den är dessutom fantastiskt god och ser festlig ut. Du gör den i god tid före kalaset och fryser den. Den behöver inte frysas utan kan också ätas direkt, men då bör den ätas ganska omgående. Är ni inte så många kan du halvera satsen och göra en låg tårta med endast en tårtbotten. Här har jag serverat den med apelsin, men det är alls inte nödvändigt. Du kan också servera den precis som den är eller med bär.

Annons

Nutellatårta –världens enklaste

10–12 bitar
Tid: 15 minuter + några timmar i frys
4 dl vispgrädde
200 g nutella
1 förpackning med 2 marängbottnar
½ påse rostade, hackade hasselnötter à 50 g
20 g mörk choklad
Tillbehör
ev 4 apelsiner eller bär
Gör så här
1. Vispa grädden löst. Blanda ner nutella och vispa så att allt blandas.
2. Fördela hälften av krämen på den ena bottnen. Lägg på den andra bottnen och fördela resten av krämen på den. Strö över hasselnötterna.
3. Smält chokladen, gärna i mikro­vågsugn, 30 sek–1 minut. Ringla choklad över nötterna. Låt stå i frys 3 timmar eller längre. Låt temperera en stund om den stått länge i frysen.
4. Skär bort skalet på apelsinerna. Skiva dem och skär dem i mindre bitar. Lägg apelsinerna i en skål och servera till tårtan.

Annons

 

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar