Annons
Annons
Annonssamarbete med Go slow travel

Res med mig till Normandie, 22–26 september 2021

Följ med mig på en smakrik mat- och kulturresa till Frankrike och Normandie den 22-26 september.
Honfleur en pittoresk stad med en charmig fiskehamn vid kusten i Normandie.
Honfleur en pittoresk stad med en charmig fiskehamn vid kusten i Normandie.

Följ med mig till Frankrike och Normandie

Jag antar att ni är fler än jag som längtar efter att få resa och uppleva saker igen. I samarbete med Lena Pålsson och Go slow travel har jag gjort flera resor under de senaste åren tillsammans med Matmagasinets och Aller medias läsare. Resorna har alltid varit mycket uppskattade och det är många som följt med oss på flera resor. Det har blivit en familjär stämning så för mig känns det som att resa med mina vänner med samma intresse för mat och kultur. I fjol blev det ingen resa på grund av pandemin. Vi hade planerat både Sverigeresa och Frankrikeresa. Vi har för det mesta rest till Italien, men  även besökt Champagne och i höst bär det av till Normandie i nordvästra Frankrike. Det blir en härlig mat- och kulturresa,  För här frodas verkligen en rik kultur inom gastronomi, konst och arkitektur. Landskapet är otroligt vackert med pittoreska byar och städer.

Vackert landskap och pittoreska platser

Gott om kor i Normandie.
Gott om kor i Normandie.
Vackra korsvirkeshus i Rouen som är huvudstad i regionen Normandie och ligger vid floden Seine.
Vackra korsvirkeshus i Rouen som är huvudstad i regionen Normandie och ligger vid floden Seine.

Vår resa går genom det landskap som August Strindberg skrev om ”Normandie är ansett vara Frankrike i sammandrag, det vackraste, rikaste och mest franska”. Fransmannen i gemen ser Normandie som ett land flödande av grädde och smör, där det milda och mjuka bryts av med en bubblande cider eller en alkoholstark calvados. Vi kommer att besöka Claude Monets underbara blomstrande trädgård i Giverny. Vi reser sedan in  i Pays d’Auge, ett böljande grönt landskap med gamla bondgårdar, betande kor, och pampiga korsvirkeshus. Här och var syns också vackra slott. På ett ysteri provar vi ostar och äter en smakrik lunch.

Vi besöker Claude Monets underbara blomstarande trädgård i Giverny.
Vi besöker Claude Monets underbara blomstarande trädgård i Giverny.
Vackra hus och vackra trädgårdar finns det gott om i Normandie.
Vackra hus och vackra trädgårdar finns det gott om i Normandie.

Berömda ostar

 

Livarot, Camembert och PontL
Livarot, Camembert och PontL’Evêque är berömda ostar från Normandie.

Cider och calvados

Under resan kommer vi att göra ciderprovning.
Under resan kommer vi att göra ciderprovning.

Den stora mängden äppelträd vi ser ger de goda drycker Normandie blivit världsberömt för; cider och calvados. Vi besöker naturligtvis ett destilleri för provsmakning. I den pittoreska hamnstaden Honfleur kan man njuta en god Pommeau. I Bayeux beundrar vi den berömda broderade tapeten innan en traditionell lunch väntar.

Ostronodling och invasionskusten

Amerikanska krigskyrkogården vid invasionskusten i Normandie.
Amerikanska krigskyrkogården vid invasionskusten i Normandie.

Efter besök på en ostronodling besöker vi Invasionskusten där de allierade landsteg i juni 1944 i ett av Andra världskrigets största och mest avgörande företag. Rouen, där vi avslutar vår resa, kan liknas vid en mysig pepparkaksstad med över 800 korsvirkeshus. Vår middag serveras på La Couronne, Frankrikes äldsta restaurang med anor från 1300-talet. Det var här Julia Child förälskade sig i fransk mat, vilket ledde till att hon blev USAs främsta TV-kock som Meryl Streep kom att spela i filmen ”Julia och Julie”.

500 kr rabatt för prenumeranter

Är du Aller Media prenumerant får du 500 kr rabatt för dig och ditt resesällskap. Flera platser är redan bokade så dröj inte för länge med att boka om du vill resa med.

 

Här är det preliminära programmet

Ett av utflyktsmålen blir Claude Monets underbara trädgård i Giverny, blomsterprakten är överväldigande. Ostarna från Normandie är berömda över hela världen. Naturligtvis ska vi prova både cider och calvados.
fakta• Flyg tur och retur Stockholm/Köpenhamn–Paris• Buss med chaufför för transfer tur och retur till flygplats och utflykter• 4 övernattningar i dubbelrum inklusive frukost på hotell• 2 middagar och 2 luncher exklusive dryck• Ostronprovning
Ost-, cider- och calvadosprovningar
Utflykter till Giverny, Bayeux och Honfleur
• Utflykt till Invasionskusten
Stadspromenad i Rouen med lokalguide
• Svensk reseledare   med på resan
Ciceron Maud Onnermark med på resanPris: 16 600 kr för Aller Medias prenumeranter, ordinarie pris 17 100 kr
För mer information och bokning kontakta Go Slow Travel på [email protected] eller telefon 08-717 90 70. 

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar