Annons

Rökt makrill med rödbetsbulgur och pepparrotskräm

Rökt markrill med en god rödbetsbulgur och pepparrotskräm är en riktigt lättlagad vardagsmiddag.
Rökt makrill med bulgursallad med rödbetor och pepparrotskräm. Foto: Ulrika Pousette.
Rökt makrill med bulgursallad med rödbetor och pepparrotskräm. Foto: Ulrika Pousette.

Hoppas ni alla har haft en bra helg. I Skåne har det varit eländigt väder med regn och rusk, men det känns ändå skönt att vara tillbaka. Har hunnit träna, varit på bio och rensat bland mina papper, känns bra. Men det är otroligt hur fort en helg kan gå och det är måndag igen. Jag startar veckan med en av mina snabblagade vardagsfavoriter: Rökt makrill med rödbetsbulgur och pepparrotskräm. Bulguren kokar på 10–12 minuter och under tiden hinner du hacka grönsakerna och göra pepparrotskrämen.

Annons

Önskar er alla en bra vecka!

Rökt makrill med rödbetsbulgur och pepparrotskräm

4 portioner

6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl bulgur
3–4 inlagda rödbetor, ca 3 dl tärnade
1 dl hackad smörgåsgurka
1/2 gul lök
1 msk kapris
1/2 tsk salt
nymald svartpeppar
Pepparrotskräm
2 dl tjock yoghurt, gräddfil eller crème fraiche
ca 2 msk finriven pepparrot
lite salt
Tillbehör
rökta makrillfiléer
citronklyftor
Gör så här
1. Koka upp vatten och buljongtärning. Lägg i bulguren. Koka 10–12 minuter under lock tills vätskan kokat in.
2. Hacka rödbetor, gurka och lök. Blanda hacket och kapris med bulguren, smaka av med salt och lite peppar.
3. Blanda yoghurt, gräddfil eller crème fraiche med finriven pepparrot. Smaka av med några korn salt.
4. Servera rödbetsbulguren med rökta makrillfiléer och pepparrotskräm. Citronklyftor är också gott att servera till.

Annons

 

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar