Annons

Saftig citron- och kokoskaka

Är du sugen på att baka något enkelt. Det här är en saftig och fräsch citron- och kokoskaka.
Saftig citrus- och kokoskaka. Foto: Ulrika Pousette.
Saftig citrus- och kokoskaka. Foto: Ulf Svensson

Är du sugen på att baka i helgen. Det här är en saftig och lite tyngre sockerkaka med kokos och fräsch citrussmak. Den är mycket god till en kopp te eller en kopp kaffe. Den går utmärkt att frysa ner om det skulle bli över.

Citron- och kokoskaka

En saftig och lite tyngre typ av sockerkaka med fin smak av citron ihop med den milda kokosen. Syrlig glasyr med citrusskal sätter pricken över i.

Annons
Annons

1 kaka, ca 12 bitar
smör till formen
kokosflingor till formen
175 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1½ dl kokosflingor
2 tsk bakpulver
finrivet skal av 2 citroner
1 dl naturell yoghurt eller mjölk
Glasyr
finstrimlat skal av 1 citron
finstrimlat skal av 1 lime
½ dl strösocker
1 dl vatten
1½ dl florsocker

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och kokosströ en 1½-litersform väl.
2. Rör smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt äggen. Blanda mjöl, kokos, bakpulver och citronskal, rör ner det och sedan yoghurten i smeten.
3. Häll smeten i formen. Grädda längst ner i ugnen ca 50 minuter. Känn med sticka.
4. Glasyr: Koka citrusskalen i socker och vatten 5 minuter. Låt rinna av. Blanda florsocker och citronsaft, ringla över kakan och strö på citrusskalen.

Annons

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar