Annons

Smörrebröd med rostbiff och curryremoulad

Gott och matigt smörrebröd – danskt rågbröd toppat med rosastekt rostbiff och curryremoulad.
Smörrebröd med rostbiff med curryremoulad. Foto Ulrika Pousett
Smörrebröd med rostbiff med curryremoulad. Foto Ulrika Pousette

Jag älskar smörrebröd och äter det ofta när jag är i Danmark. Men även här i Skåne kan man få goda smörrebröd. Egentligen är det ju bara danskt rågbröd med matiga pålägg och det är inte svårt att göra själv. En av mina favoriter är rostbiff med curryremoulad. Det blir riktigt matigt med danskt rågbröd toppat med rostbiff som jag köper färdig och så gör jag en god curryremoulad som blir pricken över i. När man äter smörrebröd så ska det ju helst vara 3 stycken med olika sorters pålägg. Vill du variera så kan du enkelt göra ett med till exempel ägg och inlagd sill och en med brie och en klick marmelad, det är också gott! Men om du kompletterar det här smörrebrödet med sallad med matiga grönsaker kan det räcka bra till en lunch.

Annons

Ha en bra dag!

Annons

 

Smörrebröd med rostbiff och curryremoulad

4 rejäla smörrebröd

4 skivor danskt rågbröd
smör
salladsblad
2 tomater
rostad lök
Curryremoulad
1 äggula
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1 dl neutral olja
4 msk bostongurka
1 tsk curry
1 krm salt
lite nymald svartpeppar
Gör så här
1. Remoulad: Blanda äggula, senap och vinäger. Tillsätt oljan droppvis i början under vispning eller kör med mixerstav till en tjock majonnäs. Tillsätt bostongurkan, curry, salt och svartpeppar.
2. Bred smör på brödet. Lägg på salladsblad, rostbiff, toppa med klyftat tomat, curryremoulad och strö till sist över rostad lök. Ät och njut!

Annons

 

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar