Annons

Snabb mangoglass

Mangoglass – så fräsch och god dessert som du trollar fram på bara 10 minuter.
Mangoglass – läcker och supersnabb dessert. Foto: David Back
Mangoglass – läcker och supersnabb dessert. Foto: David Back

Fräsch och supergod dessert gör du klar på 10 minuter. Ja, det kan inte vara enklare och ändå ser den festlig ut. Perfekt som påskdessert. Servera gärna i glas. Glassen är glutenfri och vill du ha det glutenfritt kan du välja glutenfria skorpor eller kakor.

Annons

Trevlig lördagskväll!

Annons

Snabb mangoglass

6 portioner
Tid: 10 minuter
12 italienska mandelskorpor
2 paket fryst mango à 225 g
1 dl florsocker
1 burk naturell kesella, 10 %
Tillbehör
3 passionsfrukter
150 g hallon

Gör så här
1. Krossa mandelskorporna grovt i mortel eller bryt dem i mindre bitar. Fördela dem i glas eller portionsskålar.
2. Kör de frysta mangobitarna med florsocker tills de är finfördelade. Tillsätt kesellan och kör till en slät glass.
3. Portionera den direkt i glasen. Halvera passionsfrukten och gröp ur kärnorna över glassen. Garnera med hallonen och servera genast.

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar